Warning: ob_start(): function 'gzip_handler' not found or invalid function name in /home/korna/domains/kornaliahsap.com/public_html/page.php on line 1
HAKKIMIZDA - Kornalı Cami Ahşap, Ahşap Dekorasyon, Minber, Mihrap, Cami Kapıları, Vaiz Kürsüleri, Müezzin Mahveli

Kornalı Ahşap Cami Ekipmanları kurulduğu günden bu yana durmadan çok çalışarak çeşitli yatırımlar yaptık. Kazandıklarımızla devamlı olarak bu alanda imalat sürecimizi hızlandıracak, daha kaliteli ve dayanıklı kılacak tam otomatik ve yüksek otomasyonlu makineler satın aldık. Kerestenin dilimlenmesinden, masif panel haline getirilmesi ve zımparalanmasına, ardından işlenmesine kadar ve hatta ambalajlanması da dahil olmak üzere her süreçte teknolojinin nimetlerinden faydalanmaktayız. Bu alanda kullanılan tüm teknik donanım fabrikamızda mevcuttur. Bu sayede normal bir imalathane yılda bir cami projesini bile yerine getiremezken, biz yılda 25 ile 30 arasında cami projesini tamamlamaktayız. 

Çalışmalarımız; her ölçü ve detayda masif ahşap cami minberi, vaiz kürsüsü, mihrap, kündekari cami kapıları, müezzin mahveli, mahvel korkuluğu, dekoratif özel desen işlemeli lambri kaplamaları, özel desenli pencere kenar kaplamaları, özel desen işlemeli cami tavan göbekleri ve bunlar gibi tüm ahşap cami dekorasyonuna ilişkin imalatlardır. Bu imalatlara klasik tarzda ağır masif ahşap dekorasyon da dahildir. Tüm imalatlarımızın detaylarıyla birlikte projelendirilmesi tamamen bana aittir. Cami dekorasyonunda kullanılan büyük ebatlı masif ahşap imalatların projelendirilmesi çok önemli bir konudur. Bu alanda günümüzde gerçek anlamda bilgi sahibi olan insan sayısı çok azdır.

 

Biz öncelikli olarak imalatlarımızda sert bir ağaç türü olan kayın ağacını kullanmaktayız. Sert ağaç türleri ibadethane gibi çok kullanılan yerler için uygundur, çünkü daha dayanıklıdırlar. Kuru ve doğru tekniklerle imalat sürecimizi gerçekleştirmemiz nedeniyle de dönme, sarkma ve çatlamaya uğramamaktadırlar.



İyi bir ahşap işçilikte sert ağaç tercih edilmelidir; kereste yeterli kurulukta olmalıdır. İmalat yapılırken ahşabın doğal malzeme olması sebebiyle dönme ve çatlamaya uğrayabileceği düşünülerek, buna göre doğru tekniklerle imalat süreci tamamlanmalıdır. Örneğin; kurt ağzı birleşme ve lamine tekniği ile istenilen büyüklüklerde ahşap elde etmekteyiz.
Kullanılan tutkal gibi malzemelerin ise baştan denenmiş olması ve çok kaliteli olması gerekmektedir. İmalat süreci sabır ve dikkat gerektiren bir konudur, her aşamada ahşabın çalışma oranına göre hareket edilmelidir.
Her imalat, en ince ayrıntısına kadar projelendirilmelidir. Ahşaptan yapılan imalatların yıllar hatta ve hatta yüzyıllar boyu dayanıklı olabilmesi için, ahşabın zamanla dönmesine, çatlamasına imkan vermeyecek şekilde teknik detaylandırma yapılmalıdır. Ardından imalat süreci buna uygun tamamlanmalıdır ve çok kaliteli üst yüzey işlemleri yapılmalıdır. Unutulmamalıdır ki, sanat detaylarda gizlidir.
Kullanılan ahşabı sağlıklı tutabilmek için nelere dikkat etmek gerekiyor?


Doğru tekniklerle imal edilen ahşap malzemeyi, sağlıklı tutabilmek için, en önemlisi tamamlanmış imalatın zımparalanması, boyası, cilası ve ardından doğru montajıdır. İşi gösteren de budur zaten... Dış cephede kullanılan ahşap malzemelerine ise özel dış cephe boya, vernik ve cila malzemelerinin, özel detaylarla birlikte uygulanması gerekmektedir. Bunlar yapılırsa imalatlarda hiçbir sorun yaşanmayacaktır. Biz imalatın projelendirilmesi de dahil olmak üzere her aşamasını, boya, cila ve montajını tamamen kendimiz dışarıya bağımlı olmadan gerçekleştirmekteyiz. Buna uygun fabrikamız, her türlü teknik ve maddi imkanlarımız vardır.
Kurtlanma, eskime, yıpranma ya da çürümelere karşı neler yapmak gerekiyor?


Ahşap emprenye edilerek kullanılmalıdır. Ağaç türü, kuruluk oranı, ağacın işlenifl şekli, malzemenin boya ve cilası da çok önemlidir. İmalatçının en başta kuru, sert ve fırınlanmış ağaç kullanması gerekmektedir. Buna ilave olarak, üst yüzey işlemlerinin de doğru ve bilinçli uygulanması halinde hiçbir sorun yaşanmayacaktır.

Tüm imalat sürecinin doğru ve planlı bir şekilde teknik detaylandırılması ile birlikte yapılması, montajının da hatasız olması halinde bu imalatları hiçbir şekilde değiştirmek gerekmemektedir, yüzyıllar boyu kullanılabilir. Kullanıcıların yılda bir defa malzemeleri nemli bez ile temizlemeleri ve ahşap koruyucuları üzerine sürmeleri yeterlidir.

 

Her cami farklı bir mimariye sahiptir. Buna bağlı olarak da kapı ölçü ve boyutları, mihrap ve minber de dahil olmak üzere tüm imalatların ebat ve boyları değişmektedir. Motifler ve işlemeler açısından müşterilerimize zengin seçenekler sunuyoruz, fakat müşterilerimizin büyük bir kısmı siparişleri tarafımıza verip gerisini bana bırakmaktadırlar ve imalatlar tamamlandığında da memnuniyet duymaktadırlar. 300’ün üzerinde referansımız vardır, bunu bilen müşterilerimiz bize bu konuda güvenmektedirler.


Camilerde kullandığımız malzeme %100 masif ahşaptır. Masif ahşabı işleyerek yılda 25-30’un üzerinde cami projesine imza atmak ve her boyda minber, mihrap, büyük ebatlı cami kapıları imal etmek çok büyük bilgi, yatırım ve emek ister.